Yoga

The best way to predict
your future is
to create it

Yoga werkt op alle niveaus, lichaam, geest en ziel. Onze yoga docente past diverse technieken toe van een unieke en effectieve combinatie tussen mindfulness, kundalini, yin en hatha yoga. Daarnaast doen we veel adem werk en leert het je liefdevol bewust te zijn van je ervaringen van het huidige moment. Daardoor heeft de Yoga een versterkend effect op het zenuwstelsel en verhoogt je vitaliteit, kracht en levensgeluk. Een zenuwstelsel dat sterk en in balans is, is belangrijk voor het ervaren van mentale en emotionele stabiliteit. Tijdens de yoga wordt er veel nadruk gelegd op bewustzijn van het huidige en op het sturen van de aandacht.

Mindfulness 

Mindfulness en mindful kunnen zijn is het basisvermogen om volledig aanwezig te zijn, bewust te zijn van waar we zijn en wat we doen, niet reactief of overweldigd te reageren door wat er om ons heen gebeurt. Vanuit deze eenvoud en rust kun je beter de taal leren van je gedachten, je lichaam en je groeivraag. Je vrij voelen, jezelf en anderen zonder oordeel te bekijken en ervaren. Ondanks dat mindfulness en mediteren veel met elkaar te maken hebben
(en mindfulness een vorm van mediteren is) zijn de begrippen twee aparte dingen. Tijdens deze week ga je de verschillen ervaren en begrijpen. 

Meditatie

Zowel mindfulness als meditatie gaat om bewust leven, maar er zit meer verschil in de termen dan je misschien denkt. In het kort: meditatie draait om stilte, zowel fysiek als mentaal. Mindfulness draait om bewustzijn en aandacht voor het moment, zonder te oordelen. Focus op het inerlijk en leren hoe je stil moet zijn is de methode van meditatie. Door te mediteren, kunnen we onze geest tot rust laten komen en een bepaalde staat van bewustzijn bereiken bereiken, die heel anders is dan de staat waar we normaal in zijn. Dat betekent dat we door alle lagen van onszelf heengaan en uiteindelijk bij die diepere laag in ons bewustzijn kunnen komen.

In deze week worden Yoga, Mindfulness en Meditatie-sessies je aangeboden op een manier zoals je deze nog nooit hebt ervaren. Wij hebben de beste en meest prachtige locaties op Ibiza gevonden voor deze innerlijke reis, door hoofd, hart en lijf.  Op het strand, in de natuur, in het zwembad en zelfs ook bij de paarden. 

Verbonden ademen

Met een gezonde ademhaling leef je gezonder en rustiger.

Zoals we ademen, zo leven we. Als je ademhaling verandert,

verandert je leven. Dit is de essentie van het bewust verbonden

ademen als krachtige, liefdevolle en zelfhelende ademhalingsmethode.

Ik kijk in mijn coachsessies altijd naar hoe mensen zich uitdrukken, de lichaamshouding en het adempatroon.

Hieruit kun je veel aflezen. Als je naar een baby kijkt en de ademhaling volgt zie je als deze rustig zit of ligt een verbonden ademhaling. Geen pauzes tussen de ademhaling en geen langere of kortere in of uitademhaling. Het is als het ware een gelijkmatige en synchrone ademhaling. Deze 'coherente' manier van ademhaling wordt ook verbonden ademen genoemt. 

Sessies in "verbonden ademhaling" helpen je jouw natuurlijke ademhaling te herstellen.
Je leert als het ware opnieuw te ademen met een optimale zuurstofopname. Hierin kan het best zo zijn dat je oude pijn, stress en spanning verwerkt waardoor je de ballast die je met je meedraagt los kunt laten en je letterlijk en figuurlijk meer lucht hebt. 

Verbonden ademen wordt ook wel transformational breathing of rebirthing genoemd. 

"Je kunt je eigen ademhalingspatroon zien als een metafoor van hoe je leeft"

Alle sessie dragen bij aan inzichten in:

 • oude (niet dienende) patronen

 • de rol(len) die je hebt                       

 • je kwetsbaarheid

 • je relatie met jezelf en anderen

 • wat je verlangens zijn

 • een evenwichtig leven

 • oordelen over jezelf en anderen

 • jouw staat van vrijheid

 • wat je werkelijk wilt

 • wie jij wilt zijn in dit leven

 • de tools die bij jou passen

 • een dieper buwustzijn