Paardencoaching

Uniek en als enige helemaal exclusief op Ibiza.


Laat je verrassen door de paarden die je meenemen naar een plek waar je al heel lang niet geweest bent. Het vrije en onbezorgde in jezelf (her)ontdekken. Ervaren wat het betekent om écht in "het NU" te zijn, zonder de continue stroom van gedachten. Paarden nemen je gegarandeerd mee naar het gebied waar je rust  en ruimte vindt. En dan ineens, in die ruimte is er ook ruimte voor je diepere gevoelens, oude of onderliggende emoties, die misschien (lang) niet gehoord zijn. Of, verlangens die kristalhelder worden, een zielsmissie, de essentie. Dit pad met daarin de ontmoetingen met paarden triggert je dieper weten en leidt je dan via intuïtie naar meer harmonie en emotionele groei. 


“Mijn ontmoetingen en het bewegen met paarden leverde zeer waardevolle metaforen en associaties op, een intense ervaring met betekenis”.

“Direct zag ik een duidelijke spiegel van mechanismen en dagelijks patronen, waardoor ik  de mogelijkheid kreeg mijn eigen handelen eens op een andere wijze te bekijken en te doorvoelen”. 

Paarden gaan graag de dialoog met je aan en vertellen wie je bent, wat je gaven zijn, maar ook welke onderliggende thema's en belemmeringen je nog tegenhouden naar een een volgende stap in je levenspad."
 

Wil je een duidelijk voorbeeld uit de praktijk? Kijk bovenstaande film dan even op je gemak, er zit een boeiend verhaal achter. Na de heer volgt een dame. Vanuit heftige trauma's uit haar jeugd kon ze alleen maar vluchten als het spannend werd. Dit deed ze door te dissociëren. Dan was ze helemaal weg uit haar lichamelijke en emotionele bewustzijn. In deze reis hebben we de diepere lagen van haar trauma en de angst afgepeld. Met als belangrijkste voorwaarde dat ze zelf aan het roer bleef van de situatie. In contact met haar lijf, haar hart en haar intense verlangen om te 'blijven'. Het paard kwam de ring binnen, stemde af en begon direct te vluchten. Een paard zoekt in die eerste fase van de vlucht naar wat mogelijk is. Een paard wat nog niet op hol slaat en slechts op de vlucht is, kan en wil nog verbinden met de ander. In die verbinding zoekt het dier de veiligheid. Paarden weten dat de kans op overleven in de veiligheid van de kudde ligt. Dus, afstemmen en zoeken naar de harmonie in en met elkaar. In deze sessie lukte het deze dame om voor het eerst te blijven. Kijk maar naar hoe het paard steeds voorbij komt en de nabijheid zoekt. Is het niet veilig komt het niet. Door lichaamsgericht werk, o.a. een ademtechniek lukt het haar rustig en vooral helder te blijven. Niet alleen voor haarzelf, maar ook meer dan voldoende voor het paard om veiligheid te vinden en van een ik een wij te maken. 

Inividuele Paardencoaching

Waarom paarden?

Paarden hebben wetenschappelijk aangetoond succesvol te zijn op het gebied van EQ. Paarden gaan graag de dialoog met je aan en vertellen je zonder veroordeling wie je bent, welke talenten je hebt, waar je kracht ligt en wat mogelijke belemmeringen zijn…

Het werken met paarden levert waardevolle metaforen en associaties op vanuit het dagelijks leven. Door het bewegen en communiceren met paarden krijg je de mogelijkheid je eigen handelen eens op een andere wijze te bekijken en doorvoelen door de ogen van de ‘ander’. Je krijgt dus meer inzicht in eigen handelen, of het beeld dat je van jezelf hebt, ook het beeld is wat anderen van je hebben.  Een ontmoeting met het paard wordt ervaren als het ontmoeten van een dieper spiritueel bewustzijn in onszelf. 

Tijdens deze reis ontvang je een prachtige individuele sessie hierin doen we o.a. lichaamsgerichtwerk. Daarnaast doen we een groeps sessie "de kracht van de kudde" en "Mindfulness met paarden".

Om te groeien heb je ruimte nodig.

Paarden nemen je mee die ruimte te vinden en ontdekken.